Inmiddels in Bandung - Reisverslag uit Bandung, Indonesië van Annelies en Lisette - WaarBenJij.nu Inmiddels in Bandung - Reisverslag uit Bandung, Indonesië van Annelies en Lisette - WaarBenJij.nu

Inmiddels in Bandung

Door: Annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies en Lisette

04 November 2010 | Indonesië, Bandung

Even een klein verhaaltje over de afgelopen dagen;

Deel 1
's Avonds na het laatste reisverslag zijn we naar de cocktailbar geweest in Jalan Jaksa. Een en al gezelligheid! Er was een heel leuk livebandje wat oa UB40, Santana, Bob Marley speelde :D We hebben daar de hele avond met locals John, Lia en Salim doorgebracht. John wou dat wij een liedje zouden gaan zingen op het podium. Na veel gejuich zijn we toch maar het podium opgegaan om (i can't get no)Satisfaction van the stones te zingen. Later gingen er veel meer mensen uit het publiek zingen, dat is hier kennelijk normaal. Zouden ze in NL ook moeten doen!

30 oktober: Jakarta. We zijn naar het Nationaal Monument geweest. Daar kwamen we Ivar tegen die ineens voor onze gids ging spelen. Best leuk om alles aan te horen in het Nederlands. Hij heeft ons meegenomen naar de grootste moskee van Z.O. Azie. Aan het begin van de Ramadan en 17 november komen daar 200.000 moslims tegelijk. Daarna zijn we naar Taman Mini gegaan. (Madurodam van Indonesie) We hadden gedacht dat Ivar toen wel zou afdruipen maar niets was minder waar. We waren hem behoorlijk zat en na een tijdje te hebben rond gelopen zijn we daar naar het waterpark gegaan. Erg leuk, maar we vielen nog al op in onze bikini's. We moesten ook vaak op de foto daar.

31 oktober: Om 12:45 trein gepakt Jakarta - Bogor. Duur: 1 uur. Hier was het een stuk koeler dan in Jakarta. Op het perron werden we aangesproken door iemand van de Toerist Informasi. Bij hem konden we een rechtstreekse taxi krijgen. Ook mochten we wel even binnenkomen voor ''een lekker bakkie thee''. Eenmaal binnen lieten ze daar ons brieven en kaarten lezen van andere Nederlanders die met hen een tour naar de vulkaan van Bogor en naar Bandung hadden gemaakt. Volgens die brieven was het allemaal super voor elkaar, dus wij hadden besloten om ook die tour te gaan doen. De volgende ochtend zouden we om 9:00 uur worden opgehaald, maar eerst werden we door hun naar ons hostel gebracht. Super hostel en hier waren geen muggen (happy Annelies, die in Jakarta was lek gestoken en ja ik heb me met DEET ingesmeerd) maar wel heel veel salamanders. Rond 16:00 uur zijn we naar de Botanic Gardens gegaan (78 hectare). Het park zou sluiten om 17:30, dus we hadden niet heel veel tijd. Rond 17:15 wouden we weer richting exit, maar de exit werd niet aangegeven op de bewegwijzering. Om 17:30 hadden we nog niet de exit gevonden en het begon al een beetje schemerig te worden. Het begon ook nog een beetje te regenen en na 20 minuten door te hebben dat we weer op hetzelfde punt waren als daarvoor, wisten we het zeker; we zijn verdwaald. Het was inmiddels al helemaal donker, maar we wisten wel waar een restaurant was waar ook nog licht brandde. Op naar het restaurant! Gelukkig kwamen we nog voor het restaurant een jongen tegen. Hij bleek in de Botanic Garden te wonen! Hij had het over een sleutel die hij van zijn huis moest ophalen, dus oke eerst langs zijn huis. Toen een heel stuk gelopen toen we bij een hek aankwamen. Dit bleek de bewonersingang te zijn, de hoofdingang zat allang dicht. Toen stonden we eindelijk op straat maar moesten nog een heel stuk lopen zei hij. Hij heeft ons helemaal naar ons hostel gebracht (half uur lopen) echt superlief!

• 03 November 2010 - 17:09

Merlijn:

Wow wat een vrhaal en.wat een belevenissen iedere dag! Ik lees ook dingen waarvan ik denk, typisch lies :-D. Merken jullie niks van dat vulkaangedoe? Have fun en doe voorzichtig ;). Lebber

• 03 November 2010 - 17:38

Joop En Lies:

Hallo Bandung!
    wat een belevenis in de Gardens van Bogur, maar je had vast wel kunnen slapen op de grote bladeren van de waterlelies daar in de vijver:-). Ben benieuwd wat de volgende etappe wordt. Pakken jullie nu de trein naar Yokyakarta?
    Deze plaats ligt in de buurt van de Merapi vulkaan, maar is een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan de Bromo vulkaan, de Borobudur en de tempels van Prambanan.
    Hopelijk zijn al deze bezienswaardigheden toegankelijk vanwege de vulkaan uitbarsting.
    Wees voorzichtig en trek je niet teveel aan van de vele verkopers bij de bezienswaardigheden.
    Tip; kijk naar hun kruinje en niet in de ogen!
    Liefs
    Joop en Lies

• 03 November 2010 - 18:30

Mam F.:

Lieve Lisette en Annelies.
    fijn weer jullie verslag te kunnen lezen. wat een verhaal weer. geweldig.
    Ik zie het voor me, jullie in de Gardens waar het steeds later wordt. en in het zwembad, 2 blonde meiden geweldig.
    Ik hoorde van Johnny, (ja we waren aan het skypen ) dat je hierna naar naar Yokyakarta gaat? koop maar mondkapjes .De Borubudur ligt onder een dikke laag stof, daar moet je zeker mondkapjes voordoen las ik.
    Lieverds heel veel plezier verder, blijf gezond en blijf schrijven.
    Liefs, en dikke kus
    pap en mam Feimann

• 04 November 2010 - 07:06

Maité:

hahah klinkt spannend in het donker en verdwaald! Idd lief van die jongen. Gelukkig maar dat jullie hem tegen kwamen. Wat kun je daar in een korte tijd al veel meemaken, gaaf!
    Groetjes Maité

• 04 November 2010 - 11:06

Arend En Hillie:

Leuk om te lezen wat jullie al meegemaakt hebben.Mooie avonturen in de avonduren.Veel plezier en blijf schrijven.Liefs

• 04 November 2010 - 11:57

Annie:

haha wat grappig jullie in bikinis, en Lisett je houd al niet zo van op foto;)Wat maken jullie toch veel mee! pas goed op jezelf daar he
    ps: Lisett mijn briefje hoef je nog lang niet te lezen merk ik wel! hehe dikke kuss

• 04 November 2010 - 17:14

Yvette:

Dat ziet er heel leuk uit allemaal. Wat een belevenissen ook. Je bent wel van goed vertrouwen zo te lezen. Spannend hoor.
    veel plezier maar weer

• 04 November 2010 - 18:09

Frans, Roelien & Su:

spannend verhaal hoor in het park; fijn dat iedereen zo behulpzaam is! we blijven je verhalen lezen!!
    groetjes, fr, r & su

• 08 November 2010 - 09:29

Laura:

Jeetje zeg jullie maken al heel wat mee haha!!!
    Verdwaald nog wel wat komt er nog meer maar jullie vermaken je gelukkig primma!!

Have fun met jullie volgende uitstapje!

kusss